Skip to content

MSK-artsenpraktijk Ommen

Over mij Persoonlijke informatie

Na mijn artsenstudie heb ik de opleiding gevolgd tot huisarts, en ben vervolgens gaan werken als bedrijfsarts. Ondanks dat dat een heel mooi vak is miste ik het al snel om iets met mijn handen te doen, iets wat in de huisartspraktijk natuurlijk veel voorkomt.

Bij toeval vernam ik van de opleiding manuele geneeskunde, ben de eerste cursus gaan volgen en werd al gauw gegrepen door de mogelijkheden die dit vak te bieden heeft: doorgaans in een korte tijd klachten kunnen verhelpen die te maken hebben met het bewegingsapparaat.

Na de reeks van cursussen te hebben doorlopen kreeg ik de gelegenheid mijn vaardigheden verder te ontwikkelen door mee te werken in de praktijk van een van de docenten aan de opleiding, R. Muller in Heemstede. Bij hem heb ik gedurende 3 jaar 2 dagen per week het vak echt geleerd. Ik werkte toen nog 3 dagen per week als bedrijfsarts.

In 1990 heb ik de beslissing genomen een eigen praktijk te beginnen, en daar ik mij wilde vestigen in een regio waar nog geen collega’s aan het werk waren, ben ik terechtgekomen in Overijssel. De praktijk in Balkbrug is gestart in maart 1990, en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een fulltime bezigheid; in 2001 ben ik gestopt met bedrijfsartsenwerk.